Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@05:23:17 GMT

از شب ‌های رمضان تا بانوی ملکوت

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۷۲۵۵۲

از شب ‌های رمضان تا بانوی ملکوت

** شهر کتاب، شب ‌های رمضان بیدار است
دومین شب داستان‌خوانی برنامه «شهر کتاب، شب ‌های رمضان بیدار است» در شهر کتاب برگزار شد.

«منیرالدین بیروتی» نویسنده با بیان اینکه داستان ‌هایش بلند و تلخ است، گفت: خیلی خوشحالم که امشب در این جمع هستم و خوشحال ‌تر که ایرج طهماسب را از نزدیک می ‌بینم و از وقتی او را دیده ‌ام، یادم رفته که نویسنده هستم و چه می‌ خواهم بخوانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این نویسنده اظهار داشت: من 10 کتاب دارم و کتاب «آرام در سایه» آخرین اثر من است که سال گذشته منتشر شد و داستانی هم که امشب آن را می ‌خوانم، از همین کتاب انتخاب کرده ‌ام.

وی در پاسخ به این سوال که کدام کتابش را بیشتر دوست دارد، بیان داشت: کتابی را بیشتر از همه دوست دارم که ممنوع‌ چاپ است. «چهار درد» 10 سال قبل منتشر شد اما اجازه تجدید چاپ پیدا نکرد چون دوستان معتقد بودند زیادی تلخ و زهرمار است.

بیروتی با بیان اینکه خیلی به کشتن شخصیت ‌های کتابش علاقه ندارد، یادآور شد: من یکی دو تا بیشتر از شخصیت‌ های کتابم را نکشته ‌ام و فکر نمی ‌کنم داستان ‌هایم خیلی تلخ باشند اما «چهار درد» به زهر مار معروف شده است.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که کدام کتابش را به مخاطبان برای ماه رمضان پیشنهاد می‌کند، گفت: به نظرم کتاب «ماهور» انتخاب خوبی است چون اگرچه 350 صفحه است اما به تلخی باقی کتاب ‌ها و داستان ‌هایم نیست.

وی درباره موضوع اثر تازه‌ اش نیز اظهار داشت: این کتاب درباره پدیده ‌ای است که خیلی باب شده یعنی عرفان ‌های دروغین. این اثر درباره کسانی است که می‌خواهند یک شبه، ره صد ساله را طی کنند.

«ایرج طهماسب» نویسنده، کارگردان، تهیه کننده و بازیگر درباره ایده کتاب «سه قصه» بیان داشت: من سالیان سال، فرای کارهایی که انجام می‌ دادم، می ‌نوشتم و فکر کردم که بعد از 30 سال زمان آن رسیده که نوشته ‌هایم را منتشر کنم و حالا منتظرم تا بازخوردهای شما را دریافت کنم.

این نویسنده و کارگردان با تاکید بر اینکه «سه قصه»، کتابی برای بزرگسالان است و نه کودکان یادآور شد: من شوکه شدم که بچه‌ ها تا این موقع از شب بیدارند و اگر می ‌دانستم با اینهمه بچه در این جلسه مواجه می ‌شوم، یک داستان کودکانه برای خواندن با خودم می ‌آوردم چون این داستان ‌ها برای بچه‌ ها کمی سنگین است اما بخشی از «بالشی پر از پر سفید» را می ‌خوانم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا پس از این، شاهد انتشار کتابی از او خواهیم بود یا نه، گفت: من همیشه در حال نوشتم و از بچگی تا این سن نوشته‌ ام، خیلی ورق پاره کرده‌ ام و حالا هم یک داستان کودکان دارم که می ‌خواهم منتشر کنم و یک مجموعه سه جلدی از کارهای قدیمی که یکی از آنها درباره فلسفه، یکی درباره نمایش و دیگری شعر و نکته ‌ها و یادداشت ‌هایم است.

طهماسب در پایان اظهار داشت: نویسنده‌ ها هم مثل متخصصان هستند. بنابراین ما گاهی نیاز داریم که سراغ یک شاعر برویم گاهی نیاز داریم سراغ متخصص امور جنایی برویم، گاهی به فلاسفه نیازمندیم و گاهی هم باید رمان بخوانیم. بنابراین کتاب محبوب داشتن برایم بی ‌معناست چون نمی ‌توانم بگویم فردوسی بهتر است یا مولانا و همه‌ شان را دوست دارم و می‌ خوانم.

**شناخت هگل گرایی
نشست بررسی کتاب «شناخت هگل گرایی» تالیف «رابرت سینربرینک» در شهرکتاب مرکزی برگزار شد.

«مهدی بهرامی» مترجم کتاب ضمن تشریح هریک از فصل ‌ها و بخش ‌‌های کتاب به ‌نوع رویکرد «رابرت سینربرینک» در تالیف این اثر پرداخت و جزییات هر یک از بخش ‌ها و جستارهای کتاب را شرح داد.

مترجم کتاب شناخت هگل گرایی گفت: این کتاب شامل سه بخش و نتیجه‌گیری است. هرکدام از بخش‌ ها خود نیز به فصل‌ های مختلفی تقسیم می ‌شوند. یادداشت نویسنده برای ترجمه فارسی، مقدمه مترجم، پیش‌گفتار وسپاسگزاری و مقدمه آغاز می ‌شود. عنوان های بخش‌ های کتاب عبارتند از ماجراهای هگل گرایی، هگل‌گرایی آلمانی، هگل‌گرایی فرانسوی و بخش نتیجه‌گیری که به تشریح آینده هگل‌گرایی می‌پردازد.

«علی مرادخانی» هگل‌ شناس و استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: کتاب براساس سبک و تزی خاص راهش را می ‌یابد و ادامه می ‌دهد. این درحالی است که ما در ایران چیزی به ‌نام تز نداریم. به ‌طور مثال، آیا بعد از ملاصدرا می ‌توانیم بگوییم جریانی به‌ وجود آمده و کسانی با او همراه شدند؟ ما باید نسبت مان را به هگل پیدا کنیم زیرا ما پشتوانه تاریخی خودمان را داریم. تز اصلی کتاب بسیار مهم است. حشر و حواشی ندارد و مستقیم وارد بحث می‌شود؛ یعنی به ‌شکل دقیق به‌ سراغ مشکل ‌ها می ‌رود.

این استاد فلسفه نگاهی نیز به نواقص کتاب کرد و بیان داشت: البته عیب کتاب را در این موارد باید دانست که متاخرین جایی در این کتاب ندارند. به‌طور مثال لکان در کتاب غایب است. از قرایت های آمریکایی از هگل خبری در این کتاب نیست. برخی فیلسوفان تحلیلی نیز غایب هستند. از سوی دیگر، نویسنده یک سمپاتی و علاقه خاصی به‌ هگل دارد، چنانکه می‌گوید دو قرن اخیر تحت تاثیر هگل بوده است.

«محمدمهدی اردبیلی» که ویراستاری این کتاب را برعهده داشته است، نخست به ایده اصلی کتاب پرداخت و گفت: ایده اصلی این کتاب از آنجا آغاز می‌شود که با دکارت(سوژه دکارتی) انقلابی در عالم شد، با هگل این انقلاب و خرده ‌انقلاب‌ های پس از آن به‌ جایی رسید. من آن را انقلاب اعظم می ‌نامم. هگل در مقام نقادی مدرنیته تبدیل شد، به خود مدرنیته منظور از «هگل ‌گرایی» در این کتاب فقط هگل‌ گرایان نیستند، بلکه هر فیلسوف و جریانی که در مواجهه با هگل قرار گرفته است.

«علی‌اصغر محمدخانی» معاون فرهنگی و بین المللی موسسه شهر کتاب ضمن نگاهی به جایگاه فلسفه هگل در ایران و آثار منتشر شده درباره آرا و نظریه‌های این فیلسوف بزرگ آلمانی، به لزوم پرداختن دقیق به آثار خودنوشت هگل و دیگر فیلسوفان برجسته تاکید کرد.

**بررسی فعالیت‌ های خاندان کتابچی
ششمین نشست از سری نشست‌ های تاریخ شفاهی کتاب که به دومین نشست از «بررسی فعالیت‌ های خاندان کتابچی» در عرصه نشر اختصاص داشت، در سرای اهل قلم برگزار شد.

«سیدمجتبی کتابچی» مدیر انتشارات اسلامیه با اشاره به فعالیت پنج نسل از خاندان کتابچی در حوزه نشر کتاب با سابقه بیش از 120 سال، اظهار داشت: در هجدهمین روز از مهرماه 1326 خورشیدی در تهران به دنیا آمدم و خودم را در حرفه پدرم سیدمحمود کتابچی، در حوزه نشر و کتاب دیدم. در چاپخانه ‌های مختلفی چون چاپخانه ‌های «تابش» در سعدی شمالی، «حیدری» در ناصرخسرو، «2000» در خیابان انقلاب، «آفتاب» مقابل کاخ دادگستری و ... فعالیت داشتم.

این پیشکسوت حوزه نشر کتاب در تشریح کتاب ‌های چاپ شده در انتشارات علمیه اسلامیه، به انتشار و فروش پنهانی رساله امام خمینی(ره) اشاره کرد و بیان داشت: پس از سال 1350 خورشیدی و حادثه 15 خرداد که حساسیت رژیم حاکم نسبت به امام خمینی(ره) بیشتر شد، ما رساله ایشان را به صورت پنهانی چاپ می‌کردیم.

وی درباره خطرهای پیش روی چاپ این رساله یادآور شد: آن روزها حساسیت ‌ها درباره رساله امام خمینی(ره) به اوج خود رسیده بود. به طوری که افرادی که از کتابفروشی ‌ها خرید می ‌کردند بازرسی شده و از سوی ماموران ساواک به طور ناشناس وارد کتابفروشی ‌ها می‌ شدند تا طی صحبت با کتابفروشان اطلاعاتی درباره چاپ این رساله دریافت کنند.

کتابچی همچنین به چاپ قرآن هفت رنگ در انتشارات خود اشاره کرد و گفت: ما نخستین ناشری بودیم که قرآن را با هفت رنگ چاپ کردیم. همچنین انتشار قرآن را به صورت حزبی یا حزب به حزب را انجام دادیم. پیش از این قرآن‌ های حزبی، با مشکل هایی رو به ‌رو بود؛ مانند اینکه یک حزب از وسط یک آیه شروع می ‌شد. اما ما با سفارش نگارش هر حزب را از ابتدای آیه تا انتهای آن، آنها را به صورت کامل منتشر کردیم.

«سیدمحمدباقر کتابچی» از دیگر مدیران انتشارات اسلامیه به توضیح درباره «مفاتیح الجنان» شیخ عباس قمی پرداخت و اظهار داشت: این مفاتیح در زمان حیات شیخ عباس قمی منتشر شده بود. چند سال پیش بنده به همراه برادرم خدمت پسر شیخ عباس قمی رسیدیم و این موضوع را از او جویا شدیم. گفتند که خود ایشان این مفاتیح را دیده و خوانده و با دیدن اینکه حدیث کساء در انت های کتاب و جدا از متن اصلی آورده شده، عکس ‌العملی نشان نداده است.

«سیدفرید کتابچی» از مدیران انتشارات اسلامیه یکی از مهمترین دلایل بیگانگی مردم با کتاب را پیشرفت تکنولوژی دانست و بیان داشت: در سال ‌های دور و پیش از انقلاب مردم فرصت بیشتری برای مطالعه می‌گذاشتند. آن زمان تلویزیون 2 کانال بیشتر نداشت و به عنوان یک رسانه سمعی و بصری جذاب بخشی از زمان مردم را به خود اختصاص می ‌داد. اما اکنون ده ها کانال داخلی به همراه هزاران کانال ماهواره‌ ای، پیدایش تلفن‌ های همراه هوشمند و ...، تمام فرصت مردم را به خود اختصاص داده و دیگر زمانی برای مطالعه نمی ‌گذارد.

** بانوی ملکوت
نشست معرفی و بررسی کتاب «بانوی ملکوت» نوشته «آیت‌الله کریمی جهرمی» به همراه آییین رونمایی از نسخه بریل آن در سالن جلسات آستان مقدس حضرت معصومه(س) برگزار شد.

«حجت‌الاسلام امیرعطا الله جباری» مدیرکل کتابخانه‌ های عمومی قم با تقدیر و تشکر از تلاش‌های علمی آیت‌الله کریمی جهرمی نویسنده کتاب «بانوی ملکوت»گفت: این اندیشمند بزرگ در اثر گرانقدر خود حیات معنوی و پر بار حضرت معصومه(س) را با قلمی شیوا و زبانی گویا بیان کرده است.

مدیرکل کتابخانه‌ های عمومی قم اظهار داشت: کتاب «بانوی ملکوت» برای نابینایان به خط بریل نیز تهیه شده و به زودی به سراسر کشور ارسال خواهد شد تا تمامی نابینایان و کم‌بینایان عضو در کتابخانه‌ها نیز بتوانند همانند دیگر افراد علاوه بر مطالعه کتاب در مسابقه کتابخوانی رضوی شرکت کنند.

آیت‌الله کریمی جهرمی نویسنده کتاب «بانوی ملکوت» ضمن تقدیر از نهاد کتابخانه ‌های عمومی کشور در برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی بیان داشت: از شما مسوولان فرهنگی که در اجرای کارهای مفید و عام المنفعه‌ ای همچون جشنواره کتابخوانی رضوی از دیگران پیشی می‌گیرید و با تلاش و شتاب برای معرفی و نشر فرهنگ اهل بیت پیامبر(ع) گام بر می ‌دارید، تشکر می ‌کنم.

وی یادآور شد: نبود شناخت و اطلاعات کافی در مورد حضرت فاطمه معصومه(س) خلأیی محسوس بود که با مطالعه چنین کتاب ‌هایی برطرف شود. حضرت فاطمه معصومه(س) دارای مقامی خاص و شأنی والا هستند که برای افراد عادی چنین جایگاهی وجود ندارد و این مقام تنها شایسته اولیای الهی است و این شأن خاص برای حضرت معصومه(س) در نظر گرفته شده است.

آیت‌الله کریمی جهرمی در ادامه اهتمام کتابخانه‌ های عمومی قم در تولید کتاب «بانوی ملکوت» به خط بریل را توفیقی الهی عنوان و ابراز امیدواری کرد تمامی کتاب‌هایی که با موضوع حضرت معصومه(س) به رشته تحریر در آمده برای استفاده روشندلان به خط بریل تبدیل شود تا آنان نیز همانند دیگران از نعمت بهره‌مندی از این کتاب‌ها برخوردار شوند.

«حجت ‌الاسلام سیداکبرحسینی ‌نژاد» قایم مقام تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به شخصیت علمی و فرهنگی آیت‌الله کریمی جهرمی گفت: او از علما و نویسندگان دغدغه‌ مند و دست به قلمی است که ضمن نگارش 80 اثر 26 سال نیز در محضر آیت‌الله گلپایگانی تلمذ کرده ‌است.

قایم مقام تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) اظهار داشت: آیت‌الله کریمی جهرمی پیش از انقلاب نیز در مبارزه با طاغوت گام‌ های موثری برداشت و در سال های گذشته به عنوان پژوهشگر و استاد نمونه در کشور معرفی شده‌ است.

*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار: مهدی احمدی** انتشار دهنده: شهربانو جمعه
**پژوهشم**9370**9131

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۷۲۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»

مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان سال جاری بیش از ۱۱۵۰۰ مبلغ به صورت فردی و گروهی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جهت نشر معارف دینی و ارزش‌های انقلاب به نقاط مختلف کشور اعزام شدند.

به گزارش ایسنا،  حجت الاسلام والمسلمین سید حامد شریعتمداری -مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی- از فعالیت ۳۷۱ گروه تبلیغی ـ جهادی با استعداد ۴۵۰۰ مبلغ در ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵ در عرصه های گوناگون تبلیغی نظیر فعالیت در مساجد و هیئات، مناطق گردشگری و ساحل، مترو، برنامه های جنگ شادی در بوستان ها، مراکز فرهنگی، کانون های اصلاح و تربیت، زندان ها و سایر محیط های ویژه خبر داد.

مدیرکل تبلیغ عمومی اظهار کرد: در ماه رمضان سال جاری استقبال خوبی از تبلیغ خصوصا با توجه به تعطیلات نوروز و فرصت تبلیغ در میان اقوام و خویشان شکل گرفت و بیش از ۱۱.۵۰۰ مبلغ در سراسر کشور به فعالیت تبلیغی پرداختند که از این تعداد ۱۹۴۴مبلغ خواهر بوده‌اند.

وی با بیان اینکه سهم شعبه قم، ۶۹۷۲ مبلغ بوده و۲۳۷ گروه تبلیغی به نقاط مختلف شامل نقاط محروم و مناطق مشترک اعزام شده‌اند، خاطرنشان کرد: ۴۷ درصد اعزام شعبه قم به صورت گروهی بوده و با محاسبه مبلغان اعزامی حوزه علمیه قم که حدود۳هزار نفر و سازمان اوقاف و امور خیریه هم که حدود ۲هزارنفر اعزام مبلغ داشته‌اند در مجموع ۱۶هزار و ۵۰۰ مبلغ در سرتاسر کشور عزیزمان به فعالیت تبلیغی پرداخته‌اند.  

حجت الاسلام والمسلمین شریعتمداری تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌های تبلیغی ماه مبارک رمضان امسال استقبال «تبلیغ اولی‌ها» بود که با توجه به برخط شدن تشکیل پرونده تبلیغی و روند صعودی آن، شاهد گسترش دامنه تبلیغ در میان نسل جوان‌تر حوزه بودیم.

مدیرکل تبلیغ عمومی ابراز کرد: از مهمترین موضوعات مطرح شده در ایام تبلیغی ماه رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری توسط مبلغان می‌توان به «اندیشه مقاومت»، «جهاد تبیین»، «تفسیر قرآن کریم»، «تقویت بنیان خانواده» و ... اشاره کرد.

وی با اشاره به دریافت گزارش‌های تصویری از فعالیت مبلغان و گروه های تبلیغی نسبت به انجام ارزیابی های چندلایه از طریق خود ارزیابی، ارزیابی سرگروه و اعضاء به صورت متقابل، ارزیابی نهاد درخواست کننده، ارزیابی کارشناس مسئولان تبلیغی که به صورت تصادفی از میان مبلغان انجام شده و بررسی گزارشات تصویری، و ارتباط با نهادهای رصدی در رابطه با فعالیت مبلغان خبرداد و گفت: گزارشات تصویری از فعالیت اثربخش مبلغان در محیط هایی گسترده، افزون بر مساجد و حسینیه ها و تکایا خبر می دهد به صورتی که قشر خاکستری مردم را نیز در میان مخاطبان پوشش داده است به عنوان مثال برگزاری تلاوت قرآن در بوستان ها و برگزاری مجالس خانگی قرآنی که با استقبال خوب مردم مواجه شده از جمله خدمات ارزشمند طلاب و مبلغان عزیز بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • ۲ کتاب مناسب مداحان و منبری‌ها در راه نمایشگاه
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • بدرود آقای پل استر
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • ۱۲ طلبه و ۴ مداح که اعضاء بدن‌شان اهداء شد/ انتشار شماره جدید «خیمه»